Pagina's

woensdag 5 juni 2013

Mac 'n cheese

4 personen
- 2 uien, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, gesnipperd
- 150 g spek, zeer fijngesneden
- 3 el olijfolie
- 1 tl venkelzaad
- 2 el tomatenpuree
- 500 ml gezeefde tomaten
- 1 el boter
- 300 g rundergehakt
- 1 el balsamico
- 400 g macaroni
- 100 g parmezaan (stuk)
- 100 g geraspte belegen kaas

Bereiden: (1 uur) Verhit 2 el olie in een pan met dikke bodem en fruit er de ui, de knoflook en het spek ca. 5 minuten in. Voeg het venkelzaad toe en de tomatenpuree en bak nog ca. 2 minuten.
Blus af met de gezeefde tomaten. Kook de saus op laag vuur 30-40 minuten en roer regelmatig. Verhit ondertussen 1 el olijfolie en de boter in een pak en bak er het gehakt rul in. Breng het gehakt op smaak met zout en peper en voeg het toe aan de tomatensaus. Breng nogmaals op smaak met zout, peper en de balsamico.
Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar in water met wat zout. Verwarm de oven voor op 200 graden. Rasp de parmezaan. Giet de macaroni af en laat hem goed uitlekken. Meng de tomatensaus door de macaroni en schep het geheel in een ovenschaal of ovenbestendige pan. Bestrooi met de 2 soorten kaas en bak het geheel ca. 20 minuten in de oven.

Bron: Foodies

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...