Pagina's

dinsdag 11 juni 2013

Linguine met asperges en gremolata

2 personen
- 250 g groene asperges, in dunne schuine plakken
- 150 g kerstomaten, gehalveerd
- 2 plakken ontbijtspek, kleingesneden
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 5 takjes platte peterselie, fijngehakt
- geraspte schil van 1/2 citroen
- 175 g linguine
- zout en peper
- 1 tl olijfolie
- 1 tl kappertjes of 6 kapperappels



Bereiden: (30 minuten) Meng voor de gremolata de knoflook en de peterselie met de citroenrasp.
Kook de linguine volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar in 2 liter water met zout.
Verhit de olie in een grote pan en bak het ontbijtspek er krokant in. Voeg de asperges toe en bak ca. 5 minuten mee. Bak de kappertjes en tomaten kort mee. Breng op smaak met zout en peper.
Laat de linguine uitlekken. Doe terug in de pan en roer het aspergemengsel erdoorheen. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel over de borden en bestrooi met de gremolata.

Bron: Foodies

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...