Pagina's

maandag 3 juni 2013

Risotto met rucola en pecorino

4 personen
- 1 ui, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, gesnipperd
- 1 groentebouillonblokje
- 2 el olijfolie
- 300 g arboriorijst
- 250 g rucola
- 150 g pecorino
- zout en peper
- 2 el boter




Bereiden: (30 minuten) Breng 1 liter water met het bouillonblokje aan de kook. Verhit de olijfolie in een pan en fruit er de ui en de knoflook in. Voeg de rijst toe en bak hem tot hij glazig wordt. Blus af met zo veel hete bouillon dat de rijst net onder staat. Kook de rijst in 18-19 minuten op laag vuur rustig gaar en voeg telkens als de hete bouillon is opgenomen en beetje nieuwe bouillon toe.
Was de rucola en laat hem goed uitlekken. Houd 2 handjes rucola apart en hak de overige rucola fijn. Rasp de pecorino. Neem de risotto als hij gaar is van het vuur en laat hem ca. 2 minuten afgedekt rusten. Roer de boter, de rucola en de helft van de pecorino door de risotto en breng op smaak met zout en peper. Serveer de risotto en bestrooi met de overige pecorino. Garneer met de overige rucola.

Bron: Foodies

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...