Pagina's

zondag 2 juni 2013

Zalmtaartje met koriander en mosterd

4 personen
- 200 g zalmfilet
- 200 ml hete visbouillon
- 2 vellen filodeeg, ontdooid
- 50 g boter, gesmolten
- 100 g gerookte zalm, in reepjes
- 1 kleine rode ui, gesnipperd
- 2 el zonnebloemolie
- 1 tl mosterd
- 2 el gehakte verse koriander




Bereiden: (35 minuten) Verwarm de oven voor op 200°C. Pocheer de zalmfilet 5-7 minuten in de hete visbouillon. Laat goed uitlekken, dep droog en verdeel in kleine stukjes. Snijd het deeg in 8 vierkanten. Bestrijk de vierkantjes aan beide kanten met boter en leg ze diagonaal gestapeld in 4 holtes van de muffinvorm of in de taartvormpjes. Bak de deegbodems in circa 12 minuten lichtbruin en krokant in het midden van de oven. Meng de gerookte zalm en gepocheerde zalmfilet met de ui, olie, mosterd en de helft van de koriander. Wip de taartbodempjes uit de vormpjes, verdeel het zalmmengsel erover en garneer met de overige koriander.

Bron: Boodschappen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...