Pagina's

zaterdag 1 juni 2013

Salade met kip en cashewnoten

4 personen
- 2 el olijfolie
- 500 g kipfilet, in smalle repen
- 75 g cashewnoten
- 150 g gemengde bladsla
- 125 kerstomaatjes, gehalveerd
- 1 komkommer, in blokjes
- 1 bosje radijs, in plakjes
- 200 g wortel, grof geraspt
- 2 el zoete chilisaus of  hotketchup
- 1 tl ketjap manis of sojasaus
- 1 el citroensap
- 1 teentje knoflook, geperst
- 1 el hakte verse koriander
- 1 tl geraspte verse gemberwortel
- 2 el zonnebloemolie

Bereiden: (30 minuten) Verhit de olijfolie en bak hierin dekiprepen goudbruin en gaar in 12-15 minuten. Rooster de noten in een droge hete koekenpan en zet ze apart. Meng de ingrediënten voor de dressing.
Schep de warme kiprepen door de dressing en laat afkoelen. Verdeel de sla over 3 borden en leg er in een
cirkel langs de rand van het bord de tomaatjes, komkommer, radijs en wortel op. Leg de kip met de dressing in het midden. Strooi de geroosterde noten erover. Lekker met geroosterd pitabrood of naanbrood.

Bron: Boodschappen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...