Pagina's

maandag 1 juli 2013

Kip met erwten-muntpuree

4 personen
-700 g aardappels, geschild en in stukken
- 300 g doperwten (diepvries)
- 75 g harde kaas (stuk), geraspt
- 2 el walnoten, grof gehakt
- 75 g en 2 el zachte boter
- 4 kipfilets
- 5 el olie
- 3 el witte balsamico
- 1 tl mosterd
- 1 tl honing
- 1 kleine ui, gesnipperd
- 1 komkommer
- 1 bosje munt, blaadjes fijngesneden
- 200 ml melk
- nootmuskaat

Bereiden: (30 minuten) Kook de aardappels ca. 20 minuten in water met wat zout. Voeg ca. 5 minuten voor het einde van de kooktijd de doperwten toe en kook ze mee.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de kaas en de noten door 75 g zachte boter. Dep de kipfilets droog en bak ze aan beide zijden kort aan op hoog vuur. Neem uit de pan en leg ze in een ovenschaal. Verdeel de kaas-notenboter erover. Bak ca. 20 minuten in de oven.
Roer voor de vinaigrette de azijn, de mosterd, de honing en een beetje zout en peper door elkaar. Klop 4 el olie krachtig erdoorheen. Roer de ui door de vinaigrette. Snij de komkommer in halve plakken en meng direct met de vinaigrette.
Verwarm de melk met 2 el boter. Giet de aardappels en de doperwten af. Voeg de melk toe en stamp ze fijn. Breng de puree op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Roer de munt erdoorheen. Dien de kipfilets op met de komkommer en doperwten-muntpuree.

Bron: Koken & Genieten

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...