Pagina's

dinsdag 2 juli 2013

Aspergepizza

4 personen
- 750 g groene asperges, in lange schuine plakken
- zout en peper
- 1 tl suiker
- 4 lente-uitjes
- 2-3 el olie
- 250 half-om-half gehakt
- 50 g parmezaan (stuk), gesraspt
- 1-2 teentjes knoflook, gesnipperd
- 150 ml crème fraîche
- 260 g koelvers pizzadeeg (tante Fanny)



Bereiden: (40 minuten (oven 15 minuten) Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de asperges ca. 2 minuten in koken water met wat zout en de suiker. Giet af, laat schrikken onder koud stromend water en laat goed uitlekken.
Maak de lente-uitjes schoon. Snijd het groente gedeelte eraf, snijd in ringen en houd apart. Snijd het witte gedeelte in dunne ringen. Verhit de olie in een pan en bak daarin het gehakt rul. Bak de uiringen kort mee. Breng op smaak met peper. Roer de knoflook door de de crème fraîche.
Rol het deeg uit en leg met het bakpapier op het bakblik. Bestrijk regelmatig met de knoflookcrème en laat daarbij de randen vrij. Verdeel de asperges, het gehakt en het groente gedeelte van de lente-ui eroverheen. Bestrooi met de parmezaan op 1 el na. Bak ca. 15 minuten in de oven.
Neem uit de oven en bestrooi met de overige parmezaan.

Tip: Gebruik in plaats van gehakt ook eens gerookte zalm of parmaham. Erg lekker en nog sneller klaar.

Bron: Koken & Genieten

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...