Pagina's

woensdag 3 juli 2013

Spaanse aardappel-gehakttortilla

4 personen
- 750 g aardappels
- 150 g champignons, gehalveerd
- 2 takjes salie, blaadjes fijngehakt
- 1 ui, in halve ringen
- 8 eieren
- zout en peper
- 4-5 el olie
- 300 g half-om-half gehakt
- 1 tl tomatenpuree
- 50 g groene olijven zonder pit



Bereiden: (45 minuten) Was de aardappels en kook ze afgedekt 15-20 minuten in water zonder zout. Giet af, spoel onder koud stromend water en schil ze. Laat wat afkoelen.
Kluts de eieren en breng ze op smaak met zout en peper. Verhit 2 el olijfolie in een grote pan met antiaanbaklaag en deksel. Bak het gehakt er rul in en neem het uit de pan. Bak de champignons en de salie in het hete bakvet. Neem uit de pan en roer het gehakt en de tomatenpuree erdoorheen. Breng op smaak met zout en peper.
Snijd de aardappels in blokjes. Verhit 2-3 el olijfolie in het bakvet. Bak er de aardappels in. Bak de ui kort mee. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de oven en het gehaktmengsel over de aardappels en giet de geklutste eieren eroverheen. Bak afgedekt 20-25  minuten op laag vuur.

Bron: Foodies

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...