Pagina's

zondag 21 juli 2013

Citroentrifle met frambozen

4 personen
- 1 citroen
- 250 g magere kwark
- 3 el suiker
- 200 ml slagroom
- 80 g lange vingers
- 150 g frambozen
- 150 g lemoncurd






Bereiden: (25 minuten) Was de citroen met heet water en wrijf hem droog. Rasp de schil fijn en pers de citroen uit. Meng de kwak met 2 el suiker, de citroenrasp en 2 el citroensap. Klop de slagroom stijf en roer hem door het kwarkmengsel.
Verdeel de helft van de lange vingers over een schaal. Meng het overige citroensap met 4 el water en 1 el suiker. Druppel de helft van het citroensapmengsel over de laag lange vingers. Bestrijjk met 1/3 van de kwarkcrème. Verdeel de overige lange vingers erover en bedruppel met het overige citroensapmengsel.
Houd enkele frambozen apart om te garneren en verdeel de rest over de lange vingers. Bestrijk met 1/3 van de kwarkcrème en verdeel de helft van de lemoncurd eroverheen. Bestrijk met de overige kwarkcrème. Garneer met de rest van de lemoncurd en frambozen. Zet minimaal 2 uur in de koelkast.

Bron: Foodies

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...