Pagina's

dinsdag 9 juli 2013

Zoet-hartige couscous met perzik

4 personen
- 1 schaal kipdijfilet (300 g), dikke delen ingesneden
- 1 citroen, uitgeperst
- 4 el olijfolie
- 300 g couscous
- 100 g rozijnen
- 400 ml kippenbouillon (van tablet), heet
- 4 wilde perziken
- 4 el honing
- 1/2 bakje gezouten pecannoten (a 115 g), grofgehakt
- 1 bakje munt (15 g), blaadjes grofgesneden



Bereiden: (15 minuten) Schep in een kom de kip om met 3 el citroensap, 1 el olie, peper en eventueel zout. Verhit de grillpan zonder olie of boter. Gril de kip in 12-15 min. gaar. Keer halverwege.
Doe ondertussen de couscous en rozijnen in een kom en schenk de bouillon erover. Dek af met een deksel of aluminiumfolie en laat 10 min. staan. Snijd ondertussen de perziken langs de pit doormidden. Draai de helften in tegengestelde richting los en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in plakjes.
Roer de couscous los met een vork en voeg de honing, de rest van het citroensap en de olie toe. Schep de couscous op een grote schaal en verdeel de kip en perzik erover. Verdeel de noten en munt erover. Lekker met gekookte geschilde bospeen (bak 600 g).

Bron: Allerhande

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...