Pagina's

zaterdag 23 november 2013

Baklava met noten en spinazie

8 stukken
300 g spinazie, grof gehakt
100 g walnoten
100 g + 1 el boter
100 g feta
50 g paneermeel
2 eieren
zout en peper
300 g filodeeg





Bereiden: (1 uur en 30 minuten) Verwarm de oven voor op 175 graden. Rooster de walnoten in een droge pan goudbruin. Verhit 1 el boter in de pan en stoof de spinazie er kort in. Knijp de spinazie uit. Hak de noten grof. Verkruimel de feta. Meng de helft van de noten, de feta, het paneermeel en de eieren door de spinazie. Breng op smaak met zout en peper.
Smelt 100 g boter en vet een rechthoekige ovenschaal in met 1 el harde boter. Snijd het filodeeg ongeveer in de maat van de ovenschaal. Bestrijk 6-8 velletjes met boter en leg deze op elkaar in de ovenschaal. Verdeel er het spinaziemengsel over. Dek het geheel weer af met nog eens 6-8 beboterde velletjes filodeeg.
Bestrijk de bovenkant met boter en snijd de baklava met een scherp mes voorzichtig in stukken. Bestrooi met de overige noten en bak het geheel ca. 50 minuten in de oven.

Bron: Foodies

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...