Pagina's

zondag 24 november 2013

Yoghurtpanna-cotta met granaatappelsaus

4 personen
4 blaadjes gelatine
1 vanillestokje
300 ml slagroom
100 g + 1 el suiker
300 ml roomyoghurt
200 ml granaatappelsap
2 el citroensap






Bereiden: (25 minuten, wachttijd 6 uur) Week 3 blaadjes gelatine in koud water. Splijt het vanillestokje en schraap er het merg uit. Breng de slagroom, 100 g suiker, het vanillemerg en het vanillestokje in een pan aan de kook. Laat ca. 5 minuten koken, neem van het vuur en laat ca. 5 minuten afkoelen. Verwijder het vanillestokje. Knijp de gelatineblaadjes uit en los ze op in de hete slagroom. Laat ca. 30 minuten afkoelen.
Roer de yoghurt glad en roer hem door de slagroom. Schenk het mengsel in 4 vormpjes à 225 ml inhoud en zet minimaal 4 uur maar liever een hele nacht in de koelkast.
Week 1 blaadje gelatine in koud water. Verwarm het granaatappelsap met het citroensap en 1 el suiker. Neem van het vuur. Knijp de gelatine uit en los hem op in het hete sap. Laat 20-30 minuten afkoelen, de saus moet nog vloeibaar zijn. Roer goed door en verdeel over de panna cotta. Zet nogmaals ca. 1 uur in de koelkast.

Bron: Foodies

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...