Pagina's

donderdag 7 november 2013

Uiensoep met komijn en rode port

4 personen
500 g uien, in ringen
2 el boter
1/2 el bloem
1 tl komijnzaad
500 ml rode port
1 groentebouillonblokje
zout en peper
1/2 afbakstokbrood
50 g oude kaas
1/2 bosje bieslook



Bereiden: (45 minuten) Verhit de boter in een grote pan en bak de uienringen er in 10-15 minuten op middelhoog vuur lichtbruin in. Voeg de bloem en het komijnzaad toe en bak nog ca. 1 minuut. Blus af met de port en 750 ml water. Voeg het bouillonblokje toe en breng de soep aan de kook. Laat ca. 20 minuten op laag vuur koken.
Verwarm de oven voor op 175 graden. Snijd het stokbrood in plakken van ca. 1 cm en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Rasp de oude kaas en strooi hem over het stokbrood. Bak ca. 5 minuten in de oven.
Snijd de bieslook fijn. Breng de sloep op smaak met zout en peper. Dien de soep op, beleg met een sneetje stokbrood en bestrooi met de bieslook.

Bron: Foodies

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...