Pagina's

donderdag 14 november 2013

Zwarte-bonenchili met chocolade

4 personen
4 el olie
3 uien, fijngesneden
5 tenen knoflook, fijngesneden
1 rode paprika, in blokjes
400 g rundergehakt
3 tl gemalen komijn
2 blikken gepelde tomaten à 400 g
4 tomaten, in stukjes
2 el paprikapoeder
300 g witte en wilde rijst
1 groentebouillontablet
2 blikken zwarte bonen à 400 g
40 g pure chocolade, fijngehakt
korianderyoghurt, voor erbij

Bereiden: (30 minuten) Verhit in een braadpan 2 el olie. Bak 2 uien met de  helft van de knoflook. Bak de paprika 2 minute mee. Voeg het gehakt toe en bak rul. Schep de helft van de komijn erdoor. Schenk de inhoud van de blikken tomaat met het vocht in de pan. Druk de tomaten met de spatel klein. Stoof het gehaktmengsel 15-20 minuten.
Verhit in een hapjespan de laatste 2 el olie. Bak de laatste ui met de rest van de knoflook. Bak de verse tomaten 2 minuten mee. Voeg het paprikapoeder en de rest van de komijn toe. Schep de rijst erdoor en bak 1 minuut. Meet de hoeveelheid kokend water af die je volgens de verpakking aan de rijst moet toevoegen en los het bouillontablet erin op. Schenk de bouillon in de pan en breng aan de kook. Draai het vuur laag en kook de rijst afgedekt 10 minuten gaar.
Schep de bonen door het gehaktmengsel en verwarm nog 5 minuten. Roer de chocolade erdoor en laat in de warme chili smelten. Serveer de chili met de Mexicaanse rijst. Lekker met korianderyoghurt.

Bron: Delicious

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...