vrijdag 6 december 2013

Paddenstoelenrisotto met crostini

Bijgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd 50 minuten

Ingrediënten
1 stokbrood
2 el boter
zout en peper
200 g vers eekhoorntjesbrood (eventueel vervangen door 50 g gedroogd)
1 ui
2 bospaddenstoelenbouillonblokjes
2 el olijfolie
300 g risotto
250 g (shiitakes, portobello, champignons)
50 g parmezaan
2 takjes tijm

Bereiden: (50 minuten) Snijd het stokbrood schuin in lange plakken van ca. 1 cm dik. Verwarm de oven voor op 175 graden. Verdeel het stokbrood over een met bakpapier beklede bakplaat. Smelt 2 el boter en bestrijk het stokbrood ermee. Bestrooi met zout en peper en bak ca. 15 minuten in de oven.
Maak het eekhoorntjesbrood schoon en snijd het in blokjes. Pel en snipper de ui. Verhit 1 liter water met de bouillonblokjes. Verhit de olijfolie in een pan en fruit er de ui en het eekhoorntjesbrood ca. 2 minuten in. Voeg de rijst toe en bak hem ca. 4 minuten tot hij glazig wordt.
Schenk zoveel  hete bouillon bij de rijst zodat hij net onder staat. Kook de rijst op middelhoog vuur gaar en voeg telkens als de bouillon is opgenomen wat nieuwe toe. Dit duurt ca. 18-10 minuten. Roer zomin mogelijk door de rijst. Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze in kleine stukken. Was de tijm en schud hem goed droog.
Verhit 1 el boter in een pan en bak de paddenstoelen er op hoog vuur ca. 4 minuten in. Rasp de parmezaan. Neem de risotto van het vuur en laat hem ca. 1 minuut rusten. Roer de parmezaan en 1 el boter door de risotto en breng hem op smaak met zout en peper. Verdeel de gebakken paddenstoelen over de crostini en serveer ze bij de risotto. Ris de tijmblaadjes van de takjes en strooi ze over het geheel.

Bron: Foodies.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...