Pagina's

woensdag 25 december 2013

Speculaaspanna-cotta met warme frambozen

4 personen
6 blaadjes gelatine
300 ml slagroom
200 ml melk
1 tl speculaaskruiden
50 g + 1 el suiker
1 zakje vanillesuiker
1 tl maizena
125 ml rodevruchtensap
200 g frambozen (diepvries)
evt. kaneelstokje en steranijs
4 ovenvormpjes à 125 ml


Bereiden: (40 minuten, wachten 5 uur) Week gelatine in koud water. Breng de slagroom, de melk, de speculaaskruiden, 50 g suiker en de vanillesuiker in een pan aan de kook. Kook kort, neem van het vuur en laat ca. 1 minuut rusten. Knijp de gelatine uit en los op in de hete room.
Verdeel de room over 4 ovenvormpjes en laat afkoelen. Zet minimaal 4 uur, liefst een hele nacht, in de koelkast.
Roer de maizena glad met 2-3 el sap. Breng het overige sap met 1 el suiker aan de kook. Roer het maizenamengsel erdoorheen en breng nogmaals aan de kook. Voeg de bevroren frambozen toe en laat ontdooien. Houd de saus warm.
Los de panna cotta met een scherp mes van de rand. Dompel de vormpjes in het water. Stort de panna cotta op dessertbordjes. Verdeel de warme frambozensaus eromheen. Garneer met het kaneelstokje en de steranijs. Serveer direct.

Bron: Koken & Genieten

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...