Pagina's

zondag 22 december 2013

Worteltulband

1 tulband
200 g wortels, geraspt
150 g + een beetje boter
2 eieren
200 g witte basterdsuiker
zout
1 tl komijnpoeder
200 g + een beetje zelfrijzend bakmeel
2 tl bakpoeder
50 g pecannoten
sap van 1 citroen
5 el zure room
6 el poedersuiker

Bereiden: (voorbereiden 30 minuten, oven 50 minuten, bereiden 10 minuten)
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Smelt 150 g boter. Klop de eieren met de basterdsuiker luchtig. Roer de gesmolten boter, de wortel, een snufje zout en de komijn door elkaar en meng ze door het eimengsel. Zeef 200 g bakmeel en het bakpoeder en spatel ze door het wortelmengsel.
Vet een tulbandvorm met een doorsnede van 24 cm en een inhoud van ca. 2 liter in met een beetje boter en bestrooi met een beetje bakmeel. Schep het beslag in de tulbandvorm en bak de cake ca. 50 minuten in de oven. Controleer de gaarheid door een houten prikker in het midden van de cake te steken. De prikker moet er schoon weer uitkomen.
Neem de tulband uit de oven en laat hem ca. 10 minuten in de vorm afkoelen. Stort de cake op een bord en laat hem verder afkoelen. Rooster de pecannoten in een droge pan en hak ze grof.
Roer het citroensap, de zure room en de poedersuiker door elkaar. Schenk het glazuur over de tulband. Bestrooi het glazuur met de pecannoten.

Bron: Foodies

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...