Pagina's

dinsdag 26 januari 2016

Chili con carne met kaneel


4 personen
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
2 el olijfolie
500 g rundergehakt
zout en peper
2-3 tl chilivlokken
2 el tomatenpuree
2 kaneelstokjes
800 g tomaten (blik)
400 g kikkererwten
400 g kidneybonen
1 bosje peterselie, fijngesneden
kaneelpoeder
100 ml volle yoghurt


Bereiden: Verhit de olie in een braadpan. Bak er het gehakt in ca. 5 minuten rul in. Breng op smaak met zout. Voeg de ui, de knoflook en de chilivlokken toe en bak kort mee. Roer de tomatenpuree erdoorheen en bak kort mee. Voeg de kaneelstokjes, de tomaten (inclusief het sap) en 250 ml water toe. Breng op smaak met zout en peper. Breng aan de kook. Duw de tomaten hierbij wat kleiner en kook ca. 20 minuten op laag vuur.
Spoel de kikkererwten en de kidneybonen af met koud water en laat ze uitlekken. Voeg de kikkererwten en de kidneybonen toe aan de saus en verwarm mee. Roer de peterselie door de chili. Breng op smaak met zout, peper en kaneelpoeder. Roer de yoghurt glad. Dien de chili op met de yoghurt. Lekker met rijst.

Bron: Koken & Genieten

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...