Pagina's

dinsdag 2 februari 2016

Teriyaki-tartaar

4 personen
2 el olie
500 g rundertartaar
4 teentjes knoflook, gesnipperd
1 grote ui, in dunne ringen
1 à 2 groene paprika's, in dunne reepjes
1 rode peper, in dunne ringen
1 stukje gember (20 g), geraspt
5 el teriyakisaus
zout en peper
1 limoen, alleen het sap
4-5 el sojasaus
suiker
200 g rijstnoedels
3 el sesamolie
4 lente-uitjes, in dunne ringen
1 bosje koriander, blaadjes geplukt

Bereiden: Verhit de olie in een pan en bak er de tartaar op middelhoog vuur in ca. 6 minuten rul in. Bak de ui, knoflook, paprika, rode peper en gember kort mee. Roer de teriyakisaus erdoor en breng op smaak met zout en peper, limoensap, sojasaus en suiker.
Bereid de noedels zoals aangegeven op de verpakking. Giet af, laat goed uitlekken en meng met de sesamolie. Schep het tartaarmengsel en de noedels voorzichtig onder elkaar. Bestrooi met lente-ui en koriander.
Ook lekker als koude salade.

Bron: Foodies

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...