Pagina's

woensdag 3 februari 2016

Paddenstoelen-kalkoenstoof met jagersaus

4 personen
500 g paddenstoelen, grote gehalveerd
500 g kalkoen- of kipfilet, in reepjes
1 ui, gesnipperd
5 el olie
zout en peper
2 el boter
2 el bloem
150 ml room
1 kippenbouillonblokje
2 el ingelegde groene peperkorrels
1 bosje bieslook, gesnipperd
3-4 el sherry




Bereiden: (30 minuten) Verhit 2 el olie in een braadpan. Bak er het vlees ca. 5 minuten rondom in. Breng op smaak met zout en peper. Neem het vlees uit de pan. Verhit 3 el olie in het bakvet. Bak er de paddenstoelen portiegewijs al roerend ca. 5 minuten in. Breng op smaak met zout en peper. Neem de paddenstoelen uit de pan.
Verhit de boter in het bakvet. Fruit er de ui glazig in. Bestrooi met de bloem en bak kort mee. Blus af met 375 ml water en de room. Breng aan de kook. Roer het bouillonblokje erdoorheen. Voeg de groene peperkorrels toe en kook ca. 5 minuten op laag vuur.
Verhit de paddenstoelen, het vlees en de bieslook in de saus. Breng op smaak met zout en sherry.
Lekker met volkorenpasta of zilvervliesrijst.

Bron: Koken & Genieten

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...