maandag 10 oktober 2016

Erwtensoep

Recept voor 16 koppen
Bereidingstijd 30 minuten, wachten 90 minuten

Ingrediënten
2 pakken spliterwten
4 liter water
1 kg halscreb met been
1 pond gesneden prei
2 uien, gesnipperd
8 bouillonblokken
250 g knolselderij (in blokjes)1 doosje bladselderij
2 rookworsten à 375 g

Bereiden
Was het vlees en wrijf de stukjes bot eraf.
Was de erwten en zet op met het water, de bouillonblokken en het vlees. Bouillon aan de kook brengen, schuim eraf scheppen. 1 uur laten koken.
Neem het vlees uit de pan en snijd in stukjes. Aan bouillon toevoegen: prei, knolselderij, bladselderij, en vlees. Nog een half uur laten koken.
Worst in plakjes snijden en toevoegen.

Bron: Oma

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...