dinsdag 18 oktober 2016

Romige uiensoep met bieslook

Recept voor 6 personen
Bereidingstijd 30 minuten

Ingrediënten
2 el olijfolie
1 kg Spaanse uien, fijngehakt
1 kleine aardappel, in blokjes
1,25 l kippenbouillon
175 ml slagroom
2 el geknipte bieslook + voor garnering
zout en versgemalen pepersoepstengels voor erbij

Bereiden
Verhit de olie in een grote pan. Doe de uien erin en smoor ze circa 20 minuten op laag vuur tot ze zacht en glazig zijn. Doe de aardappel en de bouillon erbij en breng de soep al roerend aan de kook. Draai het vuur laag, leg een deksel op de pan en laat hem 10 minuten zachtjes pruttelen tot de aardappel gaar is.
Pureer de soep in een blender of foodprocessor. Doe hem weer terug in de omgespoelde pan, roer er room, bieslook, zout en peper naar smaak door en breng hem tegen de kook aan.

Bron: 500 soepen

Schep de soep in diepe borden of kommen en bestrooi hem met bieslook. Dien direct op en geef de soepstengels erbij.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...