zaterdag 5 november 2016

Varkenshaas met kersensaus

Recept voor 4 personen
Bereidingstijd 25 minuten

Ingrediënten
2 varkenshaasjes à 300 g
1 el olijfolie + extra voor bestrijken
1 el gehakte rozemarijn
24 dunne plakken ontbijtspek
150 ml droge rode wijn
150 ml cranberrysap
5 el kersenjam1 tl balsamicoazijn
1 tl maizena

Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijd de varkenshaasjes in tweeën zodat je 4 stukken krijgt. Bestrijk met een beetje olijfolie, bestrooi met peper en zout en rol elk stukje varkenshaas door de gehakte rozemarijnblaadjes.
Leg 6 plakjes ontbijtspek, elkaar een beetje overlappend, op een plank. Leg er een stukje varkensvlees op, wikkel het in de spek en druk het aan zodat het vlees goed verpakt is. Herhaal met de rest van het spek en varkenshaas.
Doe voor de kersensaus de wijn, het cranberrysap, de kersenjam en 150 nl water in een kleine steelpan. Laat al roerend 5 min op halfhoog vuur zachtjes koken. Voeg de azijn toe en laat nog 1 minuut zachtjes koken.
Meng de maizena met een beetje water tot een pasta. Voeg toe aan de saus en laat 1 minuut koken tot een gebonden saus. Zet apart.
Verhit een grote koekenpan op hoog vuur. Voeg de olie toe en bak de varkenshaasjes in 3-4 minuten rondom goudbruin. Leg op een bakplaat en zet 5 minuten in de oven of tot het varkensvlees gaar is.
Verwarm de saus opnieuw terwijl je het varkensvlees 2-3 minuten laat rusten. Snijd het varkensvlees en serveer met de kersensaus.
Lekker met aardappelpuree en rucolasla.

Bron: Delicious

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...