Pagina's

donderdag 14 maart 2013

Knapperige kip in paprika-roomkaassaus

4 personen
- zout en peper
- 2 rode paprika's, in blokjes
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, gesnipperd
- 5-6 takjes majoraan, alleen de blaadjes
- 500 g kipfilet, in repen
- 300 g korte pasta
- 3 el olie
- geraspte schil van 1 citroen
- 200 ml droge witte wijn
- 300 g verse roomkaas
- 1-2 tl sambal oelek
- suiker

Bereiden: (40 minuten) Kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking.
Verhit voor de saus 2 el olie in een grote pan. Bak de kip al roerend 5-6 minuten. Breng op smaak met peper en zout en neem uit de pan.
Verhit 1 el olie in het bakvet. Bak de paprika en knoflook aan. Voeg de citroenschil toe en blus af met de wijn. Breng aan de kook en laat 2-3 minuten inkoken. Roer de roomkaas, sambal en majoraan erdoorheen. Breng op smaak met zout, peper en suiker. Voeg de kip toe en verwarm kort in de saus. Voeg de saus toe aan de pasta en meng het geheel. Dien op.

Bron: Foodies

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...