Pagina's

zondag 27 oktober 2013

Bloemkoolsoep met pistache en cress

8 personen
1,5 kg bloemkool
2 uien
4 el boter
1 el bloem
500 ml slagroom
1 groentebouillonblokje
3 el pistachenoten
1 bakjes shisocress
zout en peper
nootmuskaat
1-2 el citroensap


Bereiden: (50 minuten) Maak de bloemkool schoon. Snijd een paar roosjes los van de stronk en snijd ze in dunne plakken. Dek af en zet opzij. Snijd de overige bloemkool in grove stukken. Pel en snipper de uien.
Verhit 2 el boter in een grote pan. Fruit de ui erin. Voeg de bloemkool in stukken toe en bak ca. 5 minuten mee. Bestuif met de bloem en bak hem kort mee. Blus af met 750 ml water en de slagroom en breng aan de kook. Roer het bouillonblokje erdoorheen en kook de soep ca. 15 minuten op laag vuur. Roer geregeld door.
Hak intussen de pistachenoten grof. Snijd de cress los uit het bakje. Verhit 2 el boter in een grote pan. Bak hierin de plakken bloemkool in 3-5 minuten en keer ze regelmatig om. Breng op smaak met zout.
Pureer de soep fijn met een staafmixer. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat en het citroensap. Dien de soep op. Verdeel de plakken bloemkool. de cress en de pistachenoten erover.

Bron: Foodies

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...