Pagina's

zaterdag 12 oktober 2013

Semifreddo met hazelnoot en chocolade

4 personen
- 150 g hazelnoten
- 50 g witte chocolade
- 50 g pure chocolade
- 240 ml slagroom
- 2-4 el hazelnootlikeur (Frangelico)
- 2 eieren
- 75 g suiker
- zout





Bereiden: Rooster de hazelnoten in een droge pan goudbruin. Laat afkoelen. Hak de 2 soorten chocolade en de hazelnoten grof en meng ze door elkaar. Klop de slagroom lobbig, spatel de likeur erdoor en zet hem in de koelkast. Splits de eieren. Klop de eierdooiers met de suiker au bain-marie schuiming. Maak de gardes van de handmixer goed schoon en vetvrij en klop de eiwitten stijf met een snuf zout.
Spatel het dooiermengsel voorzichtig door de slagroom. Spatel het eiwitschuim er voorzichtig doorheen. Strooi 1/3 van het chocolademengsel in een met vershoudfolie beklede puddingvorm. Schenk de helft van het roommengsel in de vorm. Strooi nog 1/3 van het chocolademengsel erover giet het overige roommengsel erop. Sluit af met de rest van het chocolademengsel. Dek af met vershoudfolie en zet het geheel minimaal 8 uur in de diepvries.
Zet de semifreddo ca. 15 minuten voor het serveren in de koelkast. Stort hem uit de vorm en verwijder het huishoudfolie. Snijd punten van de semifreddo en serveer.

Bron: Foodies

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...