Pagina's

maandag 25 november 2013

Bosui-omelet met gerookte zalm

4 personen
8 eieren
8 tl mirin (rijstwijn)
4 bosuitjes, fijngehakt, + extra voor garnering
4 tl zonnebloemolie
250 g gerookte zalm
koriandertakjes en geroosterd sesamzaad







Bereiden: (55 minuten) Klop 2 eieren los met 2 tl mirin en 2 el bosui. Voeg versgemalen peper en eventueel een beetje zout toe.
Verhit 1 tl olie in een kleine koekenpan op matig vuur, wentel de pan om de bodem en randen te bedekken met een laagje olie. Voeg het eiermengsel toe en bak 4-5 minuten of tot de onderkant een beetje gestold is.
Bak nog 1-2 minuten terwijl je af en toe met een spatel de randen terugduwt zodat vloeibaar ei van de bovenkant naar beneden kan lopen. Laat de omelet als de bovenkant gestold is op een bord glijden en warm.
Herhaal met de rest van de eieren, mirin, bosui en olie en bak nog 3 omeletten.
Leg op elke omelet een kwart van de gerookte zalm en garneer met koriander, sesamzaad en extra bosui.

Bron: Delicious

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...