Pagina's

vrijdag 25 januari 2013

Sukadelapjes met speculaas

4 personen
- 750 g sukadelappen
- 50 g boter
- 200 g magere gerookte spekblokjes
- 200 g sjalotten, gepeld en gehalveerd
- 1 blikje tomatenpuree (70 g)
- 250 ml runderfond of vleesbouillon
- 6 speculaasjes, verkruimeld
- 1 ui, gesnipperd
- 1 prei, in ringen
- 1 winterwortel, in blokjes
- 2 laurierblaadjes
- 4 kruidnagels
- 1 tl gedroogde tijm
                                              - 3 el balsamicoazijn
                                              - 1/2 fles rode wijn (375 ml)

Bereiden: (30 min., stoven 120 min., marineren 6-8 uur) Meng de ingrediënten voor de marinade. Steek de kruidnagels in de laurierblaadjes. Leg het vlees in de marinade en zet het afgedekt 6-8 uur (of een dag van tevoren) weg.
Neem het vlees uit de marinade (bewaar de marinade) en dep het vlees droog met keukenpapier. Verhit de boter en bak hierin de spekjes. Voeg het vlees toe en bak het rondom lichtbruin. Bak de sjalotten mee. Bak de tomatenpuree even mee. Voeg de marinade en fond of bouillon toe en stoof zachtjes 2 uur. Schep het laatste half uur de speculaaskruimels erdoor. Verwijder de laurierblaadjes met kruidnagels. Voeg zout en peper naar smaak toe en bind eventueel met allesbinder. Lekker met aardappelpuree.

Bron: Boodschappen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...