Pagina's

vrijdag 5 juli 2013

Italiaanse zult

8 glaasjes
- 250 g kerstomaten, gehalveerd
- 100 minimozzarella, gehalveerd
- 1 bosje basilicum, alleen de blaadjes, fijngesneden
- 6 groene asperges
- 400 ml groentefond
- 10 blaadjes gelatine
- 6 plakjes parmaham
- 125 ml wittewijnazijn
- zout en peper
- suiker
- 250 ml crème fraîche
- 150 ml roomyoghurt

Bereiden: (40 minuten, wachttijd 4 uur) Breng de groentefond aan de kook en kook daarin de asperges in ca. 4 minuten gaar en spoel ze af onder koud water. Bewaar de fond.
Week de gelatine in koud water. Halveer de asperges, omwikkel de onderste helften met plakken ham en snijd in kleine rolletjes. Snijd de bovenste helft van de asperges in kleine stukken.
Meng de fond met de azijn. Breng op smaak met zout, peper en een beetje suiker. Verwarm de fond eventueel opnieuw. Los er de gelatine in op. Verdeel de aspergestukken, asperge-hamrolletjes, tomaten, mozzarella en 1/3 van de basilicum over 8 heet omgespoelde glaasjes à 140 ml inhoud. Schenk er de fond in en laat afkoelen. Zet afgedekt minimaal 4 uur in de koelkast.
Meng de crème fraîche met de yoghurt en de rest van de basilicum. Breng op smaak met zout en peper. Dien de zult op met de basilicumcrème. Lekker met boerenbrood.

Bron: Foodies

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...