Pagina's

donderdag 4 juli 2013

Salade niçoise met tonijn

4 personen
- 1 blikje ansjovisfilets
- 4 eieren
- 250 g haricots verts
- zout en peper
- 1 sjalot, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, geperst
- 1/2 el mosterd
- 2 el dragonazijn
- 6 el olijfolie
- 250 g tomaten, in stukken.
- 1 grote zoete ui, in dunne ringen
- 2 blikjes tonijn à 185 g, uitgelekt
- 200 g zwarte olijven

Bereiden: Week de ansjovisfilet ca. 15 minuten in water. Kook de eieren in 5 min halfhard. Blancheer de haricots verts ca. 2 minuten in koken water met zout en spoel onder koud stromend water.
Meng de sjalot en de knoflook met de mosterd en de azijn. Klop er de olijfolie doorheen en breng het geheel op smaak met zout en peper. Neem de ansjovisfilets uit het water den dep ze droog. Snijd ze fijn en meng door de vinaigrette.
Pel de eieren en snijd ze in parten. Verdeel de tomaten, de haricot verts de eieren en de uiringen over een grote schaal. Druppel er de vinaigrette overheen en bestrooi met zout en grof gemalen peper. Verdeel de olijven en de tonijn over de salade.

Bron: Foodies

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...