zaterdag 21 september 2013

Cakejes van tomaat, courgette, bacon en gruyere

Voor 6 stuks
Bereidingstijd 20 minuten, oventijd 30 minuten,
afkoelen 50 minuten

Ingrediënten
100 g courgette
100 g gruyere
50 g zongedroogde tomaten
50 g bacon, pancetta of gerookt spek, in plakken
225 g zelfrijzend bakmeel
2 el fijngehakte bieslook
1 tl gehakte tijmblaadjes
2 bosuitjes, fijngesneden
175 ml melk
1 ei, losgeklopt
55 ml olijfolie en extra voor invetten
mango- of tomatenchutney erbij
6 minibroodvormpjes van 150 ml, ingevet met olie

Bereiden: (20 minuten, oven 30 minuten, afkoelen 50 minuten) Rasp de courgette op de grove rasp. Rasp de gruyere fijn en hak de zongedroogde tomaten fijn/ bak of rooster de bacon knapperig en snijd in stukjes.
Meng het meel, de courgette, kaas, zongedroogde tomaat,spek, kruiden en bosui in een kom. Roer in een andere kom de melk,het ei en de olijfolie door elkaar en voeg dit mengsel tot aan de andere ingrediënten met zeezout en versgemalen zwarte peper naar smaak. Schep goed door.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Vul de broodvormpjes voor ongeveer driekwart met het mengsel en zet ze op een bakblik. Bak ze in 25 tot 30 minuten goudbruin de oven. laat ze 10 minuten op een rooster afkoelen. Neem ze uit de vormpjes en laat ze verder afkoelen. Serveer met mango- of tomatenchutney.

Tip: De broodjes zijn tamelijk groot. Voor een eenpersoonshapje kun je ook een muffinvorm met klein holtes nemen. Dan haal z zeker het dubbele aantal uit het deeg. Let op. ze zijn dan ook iets eerder gaar dan de grotere broodjes.

Bron: Delicious

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...