Pagina's

zondag 29 april 2012

Aspergesoep

6 personen:
- 500 g witte asperges
- 1,5 l kippenfond of
  1,5 l bouillon van 1 vleesbouillontablet
- 60 g boter
- 60 g bloem
- 1 ei, gekookt en in stukjes
- 150 g gekookte ham, in reepjes
- 1/2 bekertje crème fraîche (à 125 ml)
- 2 el peterselie




Bereiden: Was en schil de asperges en snijd in stukjes. Breng de asperges met de schillen en de fond of bouillon aan de kook. Dit kan het best in een pastapan. Neem na 15 min de asperges uit de pan en laat de schillen nog 30 min doorkoken. Zeef het kookvocht en gooi de schillen weg. Smelt de boter in een soeppan, strooi de bloem erover en roer. Schenk beetje bij beetje het kookvocht van de asperges erbij en laat de soep 15 min doorkoken. Roer de crème fraîche los met een beetje soep en giet langzaam bij de soep. Voeg het ei, de aspergestukjes en hamreepjes toe en breng op smaak met peper en zout. Strooi er peterselie over en serveer direct.

Bron: Aangepast recept uit Allerhande.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...