Pagina's

woensdag 23 januari 2013

Zalmquiche met dille en citroen

6-8 personen
- 7 plakjes bladerdeeg
- 5 eieren
- zout en peper
- 200 g verse zalmfilet, zonder huid, in blokjes
- 100 g feta, in blokjes
- 1/2 citroen, geraspt
- 1/2 bosje dille, fijngesneden
- 1/2 tl mosterd
- 200 ml slagroom of crème fraîche
- bakpapier
- bakbonen


Bereiden: (15 minuten, oven 50 minuten) Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een ingevette taartvorm met het bladerdeeg en snijd de randen bij. Leg een vel bakpapier op de deegbodem en verdeel er de bakbonen over. Bak de deegbodem 10 minuten in de oven. Verwijder de bonen en het bakpapier en bak nog in ca. 5 minuten droog.
Bestrooi de zalmblokjes met zout en peper. Verdeel de zalm, de feta, de dille en de citroenschil over de bodem. Klop de eieren los met de slagroom en breng op smaak met zout en peper. Giet het mengsel over de deegbodem en bak de quiche 35-40 minuten in de oven.

Bron: Foodies

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...