Recept voor 4 wraps
Bereidingstijd 20 minuten
Ingrediënten
3 el olijfolie
2 teentjes knoflook, gesnipperd
1 rode ui, gesnipperd
1 tl paprikapoeder
1 tl chilipoeder
1 tl gemalen komijn
4 tortillawraps
vrijdag 31 mei 2013
woensdag 29 mei 2013
Hollandse bieflapjes met asperges
Recept voor 4 personen
Bereidingstijd 35 minuten + 40 minuten oventijd
Ingrediënten
1 kg witte asperges, geschild
100 ongezouten roomboter
150 ml droge witte wijn
1 kg krieltjes, in de schil, schoongeboend
4 bieflappen, op kamertempertuur
rasp en sap van 1 sinaasappel
1 rode ui, in boogjes
Bereidingstijd 35 minuten + 40 minuten oventijd
Ingrediënten
1 kg witte asperges, geschild
100 ongezouten roomboter
150 ml droge witte wijn
1 kg krieltjes, in de schil, schoongeboend
4 bieflappen, op kamertempertuur
rasp en sap van 1 sinaasappel
1 rode ui, in boogjes
dinsdag 28 mei 2013
Varkenskarbonades met zoetzure kersensaus
Recept voor 4 personen
Bereidingstijd 30 minuten
Ingrediënten
4 varkenskarbonades
60 ml extra vierge olie
2 tl mosterdzaad
125 ml rodewijnazijn
1 el fijne kristalsuiker
500 g kersen*, pitten verwijderd
gemengde sla, voor erbij
Bereidingstijd 30 minuten
Ingrediënten
4 varkenskarbonades
60 ml extra vierge olie
2 tl mosterdzaad
125 ml rodewijnazijn
1 el fijne kristalsuiker
500 g kersen*, pitten verwijderd
gemengde sla, voor erbij
maandag 27 mei 2013
Zalm met prei en noten
Recept voor 4 personen
Bereidingstijd 30 minuten
Ingrediënten
600 g zalmfilet
2 sinaasappels, schoongeboend
5 sneetjes volkorenbrood, zonder korst, verkruimeld
50 g walnoten, grof gehakt
1 prei, in smalle ringetjes of fijngehakt
100 g vloeibaar bakproduct of boter
1 eierdooier, losgeklopt
Bereidingstijd 30 minuten
Ingrediënten
600 g zalmfilet
2 sinaasappels, schoongeboend
5 sneetjes volkorenbrood, zonder korst, verkruimeld
50 g walnoten, grof gehakt
1 prei, in smalle ringetjes of fijngehakt
100 g vloeibaar bakproduct of boter
1 eierdooier, losgeklopt
zondag 26 mei 2013
Mangomousse met aardbeiensaus
Nagerecht voor 4 personen
Bereidingstijd 35 minuten
Ingrediënten
1 blaadje gelatine
425 g mango (blik)
4 el citroensap
50 g + 1-2 el suiker
200 ml slagroom
1 zakje vanillesuiker
300 g aardbeien (diepvries)
Bereidingstijd 35 minuten
Ingrediënten
1 blaadje gelatine
425 g mango (blik)
4 el citroensap
50 g + 1-2 el suiker
200 ml slagroom
1 zakje vanillesuiker
300 g aardbeien (diepvries)
zaterdag 25 mei 2013
Zalmsoep en -amuse
Recept voor 4 personen
Bereidingstijd 40 minuten
Ingrediënten
1 sjalotje, gesnipperd
1 teentje knoflook, gehakt
1 el olijfolie
400 ml groentebouillon
50 ml kookroom
50 ml witte wijn
2 tomaten, ontveld, in blokjes
Bereidingstijd 40 minuten
Ingrediënten
1 sjalotje, gesnipperd
1 teentje knoflook, gehakt
1 el olijfolie
400 ml groentebouillon
50 ml kookroom
50 ml witte wijn
2 tomaten, ontveld, in blokjes
donderdag 23 mei 2013
Gebakken vis met zoetzure saus
Vis voor 4 personen
Bereidingstijd 15 minuten
Ingrediënten
400 g kabeljauwfilet
2 el maizena
4 el arachideolie
3 el Thaise zoete chilisaus (flesje 250 ml)
2 el rijstazijn (flesje 150 ml)
2 el vissaus (flesje 250 ml)
1/2 flesje mango/passievrucht smoothie (a 250 ml)
Bereidingstijd 15 minuten
Ingrediënten
400 g kabeljauwfilet
2 el maizena
4 el arachideolie
3 el Thaise zoete chilisaus (flesje 250 ml)
2 el rijstazijn (flesje 150 ml)
2 el vissaus (flesje 250 ml)
1/2 flesje mango/passievrucht smoothie (a 250 ml)
woensdag 22 mei 2013
Ham-aardappelkoekjes met rucolapesto
Recept voor 6 koekjes
Bereidingstijd 50 minuten + 30 min koeltijd
Ingrediënten
60 g rucola
2 el geroosterde pijnboompitten
3 el gehakte bieslook
sap van 1/2 citroen + partjes voor erbij
100 ml extra vierge olijfolie
800 g aardappels, geschild en in stukjes
1 el grove mosterd
Bereidingstijd 50 minuten + 30 min koeltijd
Ingrediënten
60 g rucola
2 el geroosterde pijnboompitten
3 el gehakte bieslook
sap van 1/2 citroen + partjes voor erbij
100 ml extra vierge olijfolie
800 g aardappels, geschild en in stukjes
1 el grove mosterd
dinsdag 21 mei 2013
Tagliatelle met zalm en dillesaus
Pasta voor 4 personen
Bereidingstijd 25 minuten
Ingrediënten
reepjes schil van 2 citroenen
200 ml kookroom
200 ml visbouillon
2 el gehakte verse dille
350 g tagliatelle
300 g gerookte zalm, in repen
Bereidingstijd 25 minuten
Ingrediënten
reepjes schil van 2 citroenen
200 ml kookroom
200 ml visbouillon
2 el gehakte verse dille
350 g tagliatelle
300 g gerookte zalm, in repen
maandag 20 mei 2013
Kokosrijst met zalm en groenten
Recept voor 4 personen
Bereidingstijd 30 minuten
Ingrediënten
300 g basmatirijst
1 blik kokosmelk (400 ml)
1 limoen, schoongeboend
1 bos groene asperges (500 g)
1 zak sugar snaps (200 g)
1 rode peper
2 cm verse gember (zakje 150 g), geschild
Bereidingstijd 30 minuten
Ingrediënten
300 g basmatirijst
1 blik kokosmelk (400 ml)
1 limoen, schoongeboend
1 bos groene asperges (500 g)
1 zak sugar snaps (200 g)
1 rode peper
2 cm verse gember (zakje 150 g), geschild
zondag 19 mei 2013
Choco-hazelnootpudding met pistache
Nagerecht voor 4 personen
Bereidingstijd 15 minuten, wachttijd minimaal 2 uur
Ingrediënten
1 pakje chocoladepuddingpoeder (om te koken)
500 ml melk
100-125 g hazelnootpasta
1-2 el suiker
2-3 el gemalen pistachenoten
1 appel
1-2 el citroensap
Bereidingstijd 15 minuten, wachttijd minimaal 2 uur
Ingrediënten
1 pakje chocoladepuddingpoeder (om te koken)
500 ml melk
100-125 g hazelnootpasta
1-2 el suiker
2-3 el gemalen pistachenoten
1 appel
1-2 el citroensap
zaterdag 18 mei 2013
Gehakttaart met brooddeksel
Recept voor 4 personen
Bereidingstijd
Ingrediënten
pak witbroodmix
1 el boter
2 witte boterhammen zonder korst
75 ml rode port
3 eieren, losgeklopt
1 mespuntje piment
1 mespuntje foelie
Bereidingstijd
Ingrediënten
pak witbroodmix
1 el boter
2 witte boterhammen zonder korst
75 ml rode port
3 eieren, losgeklopt
1 mespuntje piment
1 mespuntje foelie
vrijdag 17 mei 2013
Champignonstrüdel met rijst
Recept voor 4 personen
Bereidingstijd 75 minuten
Ingrediënten
125 g rijst
zout en peper
1 rol koelvers bladerdeeg, ontdooid
1 ui, gesnipperd
250 g kleine champignons, gehalveerd
400 g Chinese kool, in reepjes
3-4 takjes dille, gehakt
Bereidingstijd 75 minuten
Ingrediënten
125 g rijst
zout en peper
1 rol koelvers bladerdeeg, ontdooid
1 ui, gesnipperd
250 g kleine champignons, gehalveerd
400 g Chinese kool, in reepjes
3-4 takjes dille, gehakt
donderdag 16 mei 2013
Roerbak en asperges en garnalen
Roerbak voor 4 personen
Bereidingstijd
Ingrediënten
300 g reuzengarnalen (zak 500 g, diepvries), ontdooid
300 g mienestjes (pak 500 g)
1 bos groene asperges (500 g)
2 cm verse gember (zakje 150 g), geschild
2 el arachideolie
2 rode pepers, in kleine stukjes
2 tenen knoflook, fijngesneden
Bereidingstijd
Ingrediënten
300 g reuzengarnalen (zak 500 g, diepvries), ontdooid
300 g mienestjes (pak 500 g)
1 bos groene asperges (500 g)
2 cm verse gember (zakje 150 g), geschild
2 el arachideolie
2 rode pepers, in kleine stukjes
2 tenen knoflook, fijngesneden
woensdag 15 mei 2013
Bami van paksoi en omelet
Bami voor 4 personen
Bereidingstijd 25 minuten
Ingrediënten
1 struik paksoi
1 zak zoete puntpaprika's (2 stuks), schoongemaakt
2 tl sesamolie (flesje 250 ml)
3 el zonnebloemolie
1 ui, gesnipperd
3 eieren
2 tl sambal oelek
Bereidingstijd 25 minuten
Ingrediënten
1 struik paksoi
1 zak zoete puntpaprika's (2 stuks), schoongemaakt
2 tl sesamolie (flesje 250 ml)
3 el zonnebloemolie
1 ui, gesnipperd
3 eieren
2 tl sambal oelek
dinsdag 14 mei 2013
Kersengebakjes
Recept voor 24 stukken
Bereidingstijd 1 uur, afkoelen 4 uur, oventijd 40 minuten
Ingrediënten
275 g + een beetje boter
400 g + een beetje bloem
450 g witte chocolade
2 potten kersen op siroop à 720 ml
5 eieren
225 g suiker
2 zakjes vanillesuiker
Bereidingstijd 1 uur, afkoelen 4 uur, oventijd 40 minuten
Ingrediënten
275 g + een beetje boter
400 g + een beetje bloem
450 g witte chocolade
2 potten kersen op siroop à 720 ml
5 eieren
225 g suiker
2 zakjes vanillesuiker
maandag 13 mei 2013
Zoetzuur varkensvlees met radijs
Recept voor 4 personen
Bereidingstijd 35 minuten
Ingrediënten
300 g witte rijst
2 el sesamzaad (bakje 100 g)
300 g varkenshaas, in plakjes van 1/2 cm
3 el arachideolie
1 teen knoflook, fijngesneden
1 zak Chinese grofgesneden wokgroente (400 g)
50 ml gembersiroop (flesje 250 ml)
Bereidingstijd 35 minuten
Ingrediënten
300 g witte rijst
2 el sesamzaad (bakje 100 g)
300 g varkenshaas, in plakjes van 1/2 cm
3 el arachideolie
1 teen knoflook, fijngesneden
1 zak Chinese grofgesneden wokgroente (400 g)
50 ml gembersiroop (flesje 250 ml)
zondag 12 mei 2013
Café glacé
Nagerecht voor 4 personen
Bereidingstijd 25 minuten
Ingrediënten
300 ml koffie
100 g suiker
500 g vanille-ijs
50 g pure chocolade
100 ml + 1 el slagroom
evt. chocolade om te garneren
Bereidingstijd 25 minuten
Ingrediënten
300 ml koffie
100 g suiker
500 g vanille-ijs
50 g pure chocolade
100 ml + 1 el slagroom
evt. chocolade om te garneren
zaterdag 11 mei 2013
Kruidensalade met gerookte kip
Recept voor 4 personen
Bereidingstijd 20 minuten
Ingrediënten
75 g rucola
handvol gemengde verse kruiden
1 oranje of gele paprika, in smalle reepjes
400 g gerookte kipfilet, in smalle reepjes
50 ml citroensap
1 el grove mosterd
100 ml olijfolie
Bereidingstijd 20 minuten
Ingrediënten
75 g rucola
handvol gemengde verse kruiden
1 oranje of gele paprika, in smalle reepjes
400 g gerookte kipfilet, in smalle reepjes
50 ml citroensap
1 el grove mosterd
100 ml olijfolie
vrijdag 10 mei 2013
Vlees-pie
Recept voor 4 personen
Bereidingstijd 15 minuten + 10 minuten oventijd
Ingrediënten
1 winterwortel, geschild en in dunne plakken
2 uien, in halve ringen
2 el olijfolie
500 g biefstuk, in blokjes
2 takjes salie, grof gehakt
4 plakjes bladerdeeg, ontdooid
1 losgeklopt ei
Bereidingstijd 15 minuten + 10 minuten oventijd
Ingrediënten
1 winterwortel, geschild en in dunne plakken
2 uien, in halve ringen
2 el olijfolie
500 g biefstuk, in blokjes
2 takjes salie, grof gehakt
4 plakjes bladerdeeg, ontdooid
1 losgeklopt ei
donderdag 9 mei 2013
Babi pangang express
Recept voor 4 personen
Bereidingstijd 15 minuten
Ingrediënten
300 g witte rijst
1 schaal tandoori speklapjes a la minute (350 g)
2 el Oosterse wokolie (fles 500 ml)
1 struik paksoi, in stukjes
1 fles wok essentials sweet en sour (woksaus, 240 ml)
1 potje atjar tjampoer (350 g), uitgelekt
3 tl sambal oelek
Bereidingstijd 15 minuten
Ingrediënten
300 g witte rijst
1 schaal tandoori speklapjes a la minute (350 g)
2 el Oosterse wokolie (fles 500 ml)
1 struik paksoi, in stukjes
1 fles wok essentials sweet en sour (woksaus, 240 ml)
1 potje atjar tjampoer (350 g), uitgelekt
3 tl sambal oelek
woensdag 8 mei 2013
Gekaramelliseerde witlofschotel
Recept voor 4 personen
Bereidingstijd 25 minuten
Ingrediënten
6 stronkjes witlof (600 g)
1 sinaasappel, schoongeboend
50 g boter
2 el bruine basterdsuiker
100 ml vleesbouillon
250 g gekookte of rauwe hamreepjes
2 el olijfolie
Bereidingstijd 25 minuten
Ingrediënten
6 stronkjes witlof (600 g)
1 sinaasappel, schoongeboend
50 g boter
2 el bruine basterdsuiker
100 ml vleesbouillon
250 g gekookte of rauwe hamreepjes
2 el olijfolie
dinsdag 7 mei 2013
Kiprollade met doperwtenrisotto
Recept voor 4 personen
Bereidingstijd 60 minuten
Ingrediënten
4 ongepaneerde kipschnitzels (à 150 g)
zout en peper
8 tl pesto
75 g dungesneden salami
2 teentjes knoflook, gesnipperd
2 uien, gesnipperd
2 el olijfolie
Bereidingstijd 60 minuten
Ingrediënten
4 ongepaneerde kipschnitzels (à 150 g)
zout en peper
8 tl pesto
75 g dungesneden salami
2 teentjes knoflook, gesnipperd
2 uien, gesnipperd
2 el olijfolie
maandag 6 mei 2013
Ananassalade met komkommer
Recept voor 4 personen
Bereidingstijd 15 minuten
Ingrediënten
1 komkommer
1/2 ananas
1 schaaltje verse kokosnootstukjes (100 g)
3 el volle yoghurt
2 tl chilipeper (uit molen)
1 bakje basilicum (15 g), alleen de blaadjes
Bereidingstijd 15 minuten
Ingrediënten
1 komkommer
1/2 ananas
1 schaaltje verse kokosnootstukjes (100 g)
3 el volle yoghurt
2 tl chilipeper (uit molen)
1 bakje basilicum (15 g), alleen de blaadjes
zondag 5 mei 2013
Mokka-hazelnoot slagroomtaart
Nagerecht voor 10 personen
Bereidingstijd 50 minuten + 145 minuten wachttijd
Ingrediënten
150 g hazelnoten
225 g boter, op kamertemperatuur
225 g witte basterdsuiker + 5 el extra
4 eieren
175 g zelfrijzend bakmeel
3 el halfvolle melk
3 sticks espresso oploskoffie
Bereidingstijd 50 minuten + 145 minuten wachttijd
Ingrediënten
150 g hazelnoten
225 g boter, op kamertemperatuur
225 g witte basterdsuiker + 5 el extra
4 eieren
175 g zelfrijzend bakmeel
3 el halfvolle melk
3 sticks espresso oploskoffie
zaterdag 4 mei 2013
Kip-aspergepannetje met champignons
Recept voor 8 personen
Bereidingstijd 45 minuten
Ingrediënten
250 g champignons, gehalveerd
500 g witte asperges, geschild en in stukken
500 g groene asperges, in stukken
2 grote uien, gesnipperd
1 kg kipfilet, in stukken
2-3 el olie
zout en peper
Bereidingstijd 45 minuten
Ingrediënten
250 g champignons, gehalveerd
500 g witte asperges, geschild en in stukken
500 g groene asperges, in stukken
2 grote uien, gesnipperd
1 kg kipfilet, in stukken
2-3 el olie
zout en peper
vrijdag 3 mei 2013
Zalmtartaar op blini's
Recept voor 6 personen
Bereidingstijd 75 minuten
Ingrediënten
150 ml melk
21 g verse gist of 8 g droge gist
suiker
75 g bloem
1 el boter
1 ei
50 g boekweitmeel
Bereidingstijd 75 minuten
Ingrediënten
150 ml melk
21 g verse gist of 8 g droge gist
suiker
75 g bloem
1 el boter
1 ei
50 g boekweitmeel
woensdag 1 mei 2013
Romige kip korma met broccoli
Recept voor 4 personen
Bereidingstijd 20 minuten
Ingrediënten
300 g witte rijst
800 g broccoli, in kleine roosjes en steel in plakjes
2 el zonnebloemolie
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngesneden
350 g kipfilet, in reepjes
2 tl Indiase garam masala (specerijenmengsel, blikje 65 g)
Bereidingstijd 20 minuten
Ingrediënten
300 g witte rijst
800 g broccoli, in kleine roosjes en steel in plakjes
2 el zonnebloemolie
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngesneden
350 g kipfilet, in reepjes
2 tl Indiase garam masala (specerijenmengsel, blikje 65 g)
Abonneren op:
Posts (Atom)